Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Trànsit proposa endurir l'examen del carnet de conduir per a motos de gran cilindrada arran de l'elevada sinistralitat


Motorcycles

Trànsit proposa endurir l'examen del carnet de conduir per a motos de gran cilindrada arran de l'elevada sinistralitat

Viquinotícies
19 de novembre del 2007, Catalunya
November 19, 2007


Davant l'augment dels accidents mortals en motos de gran cilindrada, el Servei Català de Trànsit proposa que s'endureixi l'examen per obtenir el carnet de conduir per a aquest tipus de vehicles. La nova prova seria en un circuit tancat on se simularien situacions reals. A més, reclamen que l'accés a les diferents cilindrades hagi de ser esglaonat. Amb tot, els inexperts no són les úniques víctimes. Més de la meitat dels accidents de moto, en general, els pateixen homes joves amb més de deu anys d'experiència que condueixen motos de gran cilindrada.

En unes jornades específiques d'accident de moto, el director del SCT, Josep Pérez Moya, s'ha mostrat partidari d'endurir l'accés a les motocicletes de gran cilindrada com a mesura per lluitar contra l'elevada sinistralitat. Per justificar-ho, Pérez Moya ha assegurat que molts motoristes s'adonen que necessiten més pràctiques "per moure's amb la motocicleta " quan fan un circuit d'habilitats. En aquest sentit, Trànsit creu que aquest tipus de cursos i d'aprenentatge són necessaris i que l'accés a les diferents cilindrades ha de ser esglaonat.

Trànsit, però, reconeix que els que moren actualment a la carretera no són, precisament, els que s'acaben d'examinar. Més de la meitat dels accidents els pateixen homes joves amb més de deu anys d'experiència i amb motos de gran cilindrada.

Mentrestant, la DGT ultima el nou reglament de circulació per d'aquí a mig any amb l'objectiu clar de millorar en la formació dels motoristes per evitar els accidents de trànsit. La principal novetat serà que hi haurà tres tipus diferents de permís de moto i que l'accés a l'alta cilindrada serà cada cop més limitat.

Fa deu anys que la DGT va decidir que els exàmens de moto d'alta cilindrada no eren prou adequats i que, amb quatre maniobres, no n'hi havia prou. Des d'aleshores, tothom que es vol treure el permís A, per conduir motos a partir de 125 cc, ha de passar, primer, l'examen de les maniobres en circuit tancat, i després, ha de demostrar saber dur una moto en circulació oberta.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.




The Crittenden Automotive Library