??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.

Tweets by @CrittendenAuto


Сао Пауло и Рио де Жанеиро смањили цене јавног превоза

American Government Special Collections Reference Desk

Buses

Сао Пауло и Рио де Жанеиро смањили цене јавног превоза

Викивести
20. јун 2013.
June 20, 2013


Сао Пауло/ Рио де Жанеиро (Beta-AFP) - Бразилски градови Сао Пауло и Рио де Жанеиро вратили су цене јавног превоза на ранији ниво, што је био један од захтева масовних уличних протеста широм земље, саопштиле су у четвртак градске власти та два града.

„Суспендоваћемо повећање цена и вратити стару цену метроа, воза и аутобуса“, изјавио је гувернер бразилске државе Сао Паула Жералдо Алкмин. Градоначелник Рија де Жанеира Едуардо Паеш такође је изјавио да ће у том граду бити смањена цена само за аутобуски превоз.

У Бразилу су пре десетак дана избили велики нереди, прво у Сао Паулу, потом у целој земљи, због повећања цена јавног превоза, али и због великих пореских оптерећења, корумпираности политичара и лоших услова у здравству и образовању. Демонстранти критикују и огромна средства која се издваја за организовање Мундијала наредне године, у време економских тешкоћа кроз која пролази Бразил .

Нереди су настављени и протекле ноћи када је неколико хиљада демонстраната блокирало прилаз стадиону у бразилском граду Форталези где је требало синоћ да се игра утакмица измедју Бразила и Мексика у оквиру Купа конфедерација, а око 200 демонстраната блокирало је аутопут, који повезује Сао Пауло и Сантос .

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute