Начална страница За нас Принос
Escort, Inc.

Tweets by @CrittendenAuto


Рали „Дакар” по БНТ1 и БНТ2

American Government Special Collections Reference Desk

Rally Racing Topics:  Dakar Rally

Рали „Дакар” по БНТ1 и БНТ2

УикиНовини
30 декември 2011 г., 15:09 ч.
December 30, 2011


Българска национална телевизия започва ударно 2012 г. От 1 до 15 януари БНТ1 и БНТ2 ще направят зрителите свидетели на най- голямото офроуд състезание в света Рали Дакар. На него историческо първо участие ще запише български отбор.

В клас АТВ ще стартират Петър Ценков и Младен Вачков, които представляват Рали рейд БГ тийм. Те ще трябва изминат повече от 8500 км. в Аржентина, Чили и Перу.

Едва ли в света на моторните спортове има по-голямо предизвикателство от Рали Дакар. Предизвикателство не само заради жестоката конкуренция, но най-вече и за волята и психическата устойчивост на всеки един участник.

33-ото издание на надпреварата няма да бъде изключение от правилото. След преместването си в Южна Америка Дакар стана още по- атрактивен, а организаторите не спират да развиват легендарното състезание. Тази година още една държава ще бъде част от шоуто. То ще започне в Аржентина, ще премине през Чили и ще завърши в Перу или иначе казано - над 8 500 километра за 14 вълнуващи дни из едни от най- тежките и негостоприемни местности на планетата. Конкуренцията и в 4-те класа ще бъде жестока.

Най-добрата новина за българските фенове е участието на първия български отбор - РалиРейд. Бг. Първият българин, завършил в Дакар - Петър Ценков, и неговият съотборник Младен Вачков ще премерят сили с братя Патронели в клас АТВ. Отборът е подготвен със сервизен камион, участвал в предишни издания на ралито за отбора на Мицубиши.

Българският екип ще се състои от общо 6 души, които ще работят в изключително тежки условия - от невероятните жеги в пустинята Атакама до мразовитите върхове на Андите. Именно заради огромния интерес към участието на българите БНТ пое нелеката задача да предостави на своите зрители максимално покритие на надпреварата.

Всеки ден от 1 до 15 януари БНТ 1 и БНТ 2 ще излъчват половинчасов обзор на деня с картина и телефонни интервюта с българските участници. Гости в студиото ще бъдат най-компетентните офроуд и ралирейд специалисти в България, които ще анализират и разясняват детайлите и спецификата на всеки етап на Дакар.

Годината е изключително важна за БНТ, която ще достави на зрителите си най-големите събития като Евро 2012 и Олимпийските игри в Лондон, а силното начало на спортната година ще бъде дадено с рали „Дакар” и участието на Григор Димитров и Цветана Пиронкова на тенис турнира „Хопмън къп”.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute