??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Протести широм САД паралисали саобраћај

American Government Special Collections Reference Desk

Протести широм САД паралисали саобраћај

Викивести
6. decembar 2014.


Њујорк/ САД (Beta) - Хиљаде људи изашло је трећу ноћ заредом на улице Њујорка и других америчких градова, пореметивши саобраћај, у знак протеста због тога што је Велика порота одбила да подигне оптужницу против белог њујоршког полицајца који је у „сачекуши“ убио ненаоружаног црнца Ерика Гарнера.

У суботу, преноси британски Гардијан (The Guardian), демонстрирало се у Њујорку, Вашингтону, Чикагу, Бостону, Кливленду, Оукланду, Мајамију и Фениксу.

Демонстранти су узвикивали „Руке горе не пуцајте“ и носили транспаренте на којима је писало „Живот црнаца је битан“. Демонстранти би шетали, и потом легли на земљу, симулирајући мртве људе и блокирајући саобраћај, у покушају да скрену пажњу на прекомерну употребу силе од стране полиције, посебно против црних Американаца.

У Њујорку су улице биле пуне гневних људи, само неколико сати пошто је тужилаштво објавило да ће друга велика порота размотрити оптужбе против полицајца који је убио Акаја Гарлија у новембру у Бруклину.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute