Pàgina d'inici Sobre nosaltres? Contribuir
Escort, Inc.

Tweets by @CrittendenAuto


La Generalitat invertirà 700 milions d'euros en el desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà

American Government Special Collections Reference Desk

La Generalitat invertirà 700 milions d'euros en el desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà

Viquinotícies
24 de gener del 2008, Berga
January 24, 2008


La Generalitat ha anunciat les previsions per desdoblar la C16 entre Berga i Bagà. La inversió serà de 700 milions d'euros, i el compromís del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal és treure a informació pública l’estudi previ al desdoblament abans de l'estiu i licitar les obres d'aquí a un any i mig. Va ser la resposta de Nadal a una pregunta parlamentària de la diputada socialista i alcaldessa d’Olvan, Judit Carreras, sobre l’estat actual del desdoblament. Carreras ha remarcat que el Govern té la voluntat de fer el desdoblament el més aviat possible.

La nova autovia del nord del Berguedà però requereix una important partida econòmica, ja que l’orografia del terreny comporta que les obres siguin especialment complexes. Desdoblar els 21 quilòmetres de Berga a Bagà valdrà 700 milions d’euros, un cost molt per sobre dels 234 milions d'euros que va costar desdoblar aproximadament els mateixos quilòmetres entre Puig-reig i Berga.

En la seva intervenció a la Sessió de Control, Judit Carreras va qualificar de ‘data històrica’ per al Berguedà el passat 21 de desembre, quan es va inaugurar l'autovia fins a Berga. La diputada s’ha mostrat satisfeta per les explicacions del conseller, tot i que ha admès que no serà una obra ni fàcil ni ràpida.

Tot i la voluntat del govern de tirar endavant l'obra, encara no s'ha anunciat la decisió de quin serà el traçat definitiu però en principi es descarta fer passar la carretera per la zona de les valls, per Cercs. El conseller ha avançat que els estudis previs han detectat ‘algunes dificultats al voltant de Cercs’ i preveu la construcció ‘d’un gran viaducte que travessarà el pantà de La Baells cap a la banda est i el tornarà a travessar a l’altura de la tèrmica de Cercs’. I ha dit que està convençut que s’arribarà a un consens amb el territori de per on ha de passar la nova carretera.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute