??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.

Tweets by @CrittendenAuto


Илић: Аутопут ће заобићи храст

American Government Special Collections Reference Desk

Илић: Аутопут ће заобићи храст

Викивести
16. јул 2013.
July 16, 2013


(Шарани (Горњи Милановац), Србија) - (Beta) - Министар грађевинарства и урбанизма Србије Велимир Илић изјавио је данас да је проблем храста у селу Савинац код Горњег Милановца, који је на траси будућег аутопута, решен тако што ће пут заобићи дрво старо 600 година.

У расправи у Скупштини Србије о Предлогу закона о државном премеру и катастру, Илић је посланицима показао мапу будућег пута и казао да је позвао пројектанте и стручњаке који су решили проблем тако да је храст заобиђен, размакнут је мост и размакнуте су трасе пута.

То решење, како је навео, потпуно је у складу са Законом о безбедности саобраћаја и неће бити застоја у изградњи аутопута.

„Сви који брину о храсту, не треба више да га чувају. Нико га неће померати“, рекао је Илић и истакао да се није желело улазити у сукобе са грађанима због храста и да за сваки проблем постоји решење.

Он је навео да су приликом изградње пута помињани и кафана и црква, али да нико није помињао храст све док машине нису дошле до тог стабла.

„Била вам је кафана важна - заобишли смо је, па онда црква, њу нисмо закачили и оскрнавили, али нико није храст поменуо. Кад је досла машина до храста сви су рекли - не може“, казао је Илић и додао да не би желео да посланике више „смара“ с том темом.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute