Начална страница За нас Принос
Escort, Inc.

Tweets by @CrittendenAuto


„НепознатиТЕ” разкриват „Света на Ферари”

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  Ferrari

„НепознатиТЕ” разкриват „Света на Ферари”

УикиНовини
07 февруари 2012 г., 13:51 ч.
February 7, 2012


Представете си увеселителен парк, какъвто никога не сте виждали досега! Той е разположен под един от най-големите и забележителни покриви, изграждани до този момент – „Светът на Ферари” в Абу Даби. Тази неделя, 12 февруари, от 15 часа екипът на „НепознатиТЕ” по bTV ще ви покаже за първи път това уникално съоръжение отвътре. Журналистът Георги Тошев и операторът Румен Василев ще ви разкажат за 20 –те писти и атракции, създадени в чест на Ферари. Ще научите повече за личната история на Енцо Ферари, за неговия уникален автопарк, както и ще преживеете емоцията от високите скорости с Формула 1!

Другата важна среща в предаването е с българката Йоана Петрова, която учи за пилот, но се впуска в приключение да опознае Eмирството. Тя ни води в осмата по големина джамия в света край Абу Даби, известна още и като джамия „Шейх Зайед”. Дизайнът е вдъхновен от мавританската и монголската храмова архитектура и по-специално от джамията Хасан II в Казабланка и Бадшахи в Лахор. В джамията могат да се съберат до 40 000 посетителя. Основната зала за молитви събира близо 10 000 поклонника. Специално за жените са предвидени две отделни зали. Всяка зала може да поеме до 1500 жени. Подът в основната зала е покрит с най-големия килим в света. Размерите са му 6 627 квадратни метра. Килимът тежи 47 тона. В джамията е поставен вторият по големина полюлей в света - 10 метра в диаметър и 15 метра висок. Направен от милиони камъни "Сваровски" и позлатена медна основа. Общо 7 обсипани с камъни "Сваровски" полюлеи красят вътрешността на джамията.

Какво се случва днес в едни от най-богатите Eмирства като Дубай и Абу Даби, къде се изпариха милионите долари, вложени в небостъргачи, защо хора от цял свят напират да живеят в Дубай? Отговорите в новия епизод на „НепознатиТЕ” – „Дубай – 24 часа живот”!

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute