Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Nastavljena rasprava o zakonu o bezbednosti saobraćaja


Nastavljena rasprava o zakonu o bezbednosti saobraćaja

Викивести
14. мај 2009.‎


Beograd/ Srbija (Beta) - Skupština Srbije nastavila je danas načelnu raspravu o Predlogu zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, nakon postavljanja poslaničkih pitanja.

Na početku rada, zamenica šefa poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Gordana Pop-Lazić ocenila je da je ugrožena tajnost glasanja u parlamentu, jer sada poslanici imaju čipovane kartice, o kojima se u parlamentu nije odlučivalo.

Pop-Lazić je rekla da poslanici ne znaju koji su sve podaci u čipu i upitala predsednicu parlamenta Slavicu Đukić-Dejanović "ko je taj ko svakodnevno kontroliše ko je kako i zašto glasao".

Poslanica radikala je ocenila da je time ugrožen parlamentarizam i da su čipovane kartice još jedan od načina kontrole parlamenta. Slavica Đukić-Dejanović je navela da su kartice, kao i kompletan elektronski sistem, osmišljeni mnogo pre nego što je konstituisan sadašnji saziv parlamenta.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.




The Crittenden Automotive Library