Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Одржан скуп за спас храста на траси ауто-пута


Одржан скуп за спас храста на траси ауто-пута

Викивести
7. јул 2013.
July 7, 2013


(Шарани (Горњи Милановац), Србија) - (Beta) - Под слоганом „Храст не сме пасти“ у недељу је на Савинцу код Горњег Милановца одржан протест за очување „храста записа“ који је на траси будућег ауто-пута Београд-јужни Јадран.

Скуп су организовали Зелени Србије и невладина организација „ГМ оптимист“ из Горњег Милановца, а прочитана је и порука подршке Европске зелене партије у којој се указује да развој инфраструктуре никада не сме ићи на штету животне средине и културног развоја.

Председник невладине организације Бојан Миловановић пред око 300 окупљених је рекао да становништво тај храст вековима сматра „записом“. Висок је преко 40 метара, а обим стабла је 7,5 метара.

Миловановић је рекао да је Институт за шумарство потврдио да је храст стар око 600 година и оценио да га треба ставити под заштиту државе као историјско и природно богатство, зато што у Србији има само неколико таквих стабала.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.




The Crittenden Automotive Library