??????? ?????? ? ?????????? ?????????

Privući 10 investitora poput Fijata

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  Fiat

Privući 10 investitora poput Fijata

Викивести
5. јануар 2010. - January 5, 2010


5. јануар 2010. BEOGRAD, 5. januara 2010. (Beta) - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić izjavio je u utorak da je strategija Vlade da stvaranjem povoljnih uslova za poslovanje u Srbiju privuče još deset velikih investitora, poput italijanskog Fijata, a da ovogodišnji iznos stranih investicija bude oko tri milijarde dolara.

Dinkić u razgovoru sa novinarima nije želeo da precizira da li je već ugovoren ili najavljen dolazak nekih velikih kompanija, ali je naglasio da su automobilska i elektronska industrija privredne grane koje imaju velike šanse da privuku strane investitore. Srbija, prema njegovim rečima, može imati korist i od očekivanog seljenja proizvodnje iz okolnih zemalja, pre svega iz radno intenzivnih grana.

"Vlada će nastaviti da daje podsticaje za velike investitore koji otvaraju nova radna mesta, kao i za zapošljavanje pripravnika, javne radove, kreditiranje privrede i kupovine domaće robe", potvrdio je Dinkić.

On je dodao da je privredni rast u Srbiji moguć već u prvom kvartalu iduće godine, pa bi plate budžetskih korisnika i penzije mogle da budu odmrznute u septembru, što bi podstaklo tražnju, a time i domaću proizvodnju. Paket mera za podsticanje zapošljavanja i proizvodnje, kako je Dinkić najavio, Vlada treba da usvoji iduće nedelje.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr  
 
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute