Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Počinje proizvodnja dizel punta u Kragujevcu


Topics:  Fiat Punto

Počinje proizvodnja dizel punta u Kragujevcu

Викивести
10. juna 2009.‎


Beograd/Kragujevac- (Beta) Kompanija Fijat automobili Srbija najavila je u sredu da će do kraja juna u fabrici u Kragujevcu poceti proizvodnja dizel verzije automobila punto.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, dizel punto klasik 1,3 biće pravljen u dve verzije - "dinamik" (Dynamic A/C) i "emoušn" (Emotion) sa ABS sistemom, a u prodaji će se naći prvih dana jula. Obe verzije punta iz Kragujevca će imati motor 1,3 multidžet (Multijet) od 1.248 kubnih centimetara i 70 konjskih snaga.

Cena verzije "dinamik", sa manuelnom klimom, biće 10.499 evra, bez poreza na dodatu vrednost (PDV). Dizel punto "emoušn" sa potpunom dodatnom opremom koštaće 11.499 evra, bez PDV. Kako ističe kompanija Fijat automobili Srbija, za kupovnu punta sa dizel motorom važe iste subvencije prilikom zamene staro za novo, kao i za punto sa benzinskim motorom. Serijska proizvodnja vozila "punto klasik", sa benzinskim motorom, u kragujevačkoj fabrici Zastava zvanično je počela 30. marta.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.




The Crittenden Automotive Library