??????? ?????? ? ?????????? ?????????

Kredit od 175 milona dinara zbog duga Puteva Srbije

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  General Motors

Kredit od 175 milona dinara zbog duga Puteva Srbije

Викивести
1. juna 2009.‎


Beograd/ Srbija (Beta) - Ukupan dug Puteva Srbije iznosio je 29,7 milijardi dinara na kraju 2008. godine, a dugovi tog javnog preduzeća nastali su i zbog neracionalnosti u poslovanju, izjavila je u ponedeljak ministarka finansija Diana Dragutinović.

Na početku zajedničke načelne rasprave u Skupštini Srbije o garancijama Srbije bankama Sosijete ženeral i Unikredit za kredite od ukupno 175 miliona evra (oko 16,5 milijardi dinara) za isplatu dugova Puteva Srbije, ona je navela da to preduzeće ima dugove od osnivanja 2006. Putevi Srbije, navela je Dragutinovićeva, preuzeli su od nekadašnje Direkcije za puteve dug od devet milijardi dinara, a dospeli dugovi su rasli i 2006. godine dostigli 21 milijardu dinara, krajem 2007. godine bili su 25 milijardi, a na kraju prošle godine 29,7 milijardi dinara.

"Ima dosta objašnjenja zašto je preduzeće Putevi Srbije došlo u takvu situaciju i sigurno je da ne isključujem neracionalnost. Analitičari kažu da je najveći uzrok gomilanja dugova nesklad između obaveza preduzeća za izgradnju i održavanja puteva i prihoda", rekla je ona.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr  
 
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute