??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Vlada ovlastila Dinkića da potpiše ugovor sa Fijatom

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  Fiat

Vlada ovlastila Dinkića da potpiše ugovor sa Fijatom

Викивести
28. septembar 2008.


Beograd/ Srbija (Beta) - Vlada Srbije usvojila je danas dokumenta za potpisivanje ugovora o ulaganjima italijanskog Fijata u kragujevačku Zastavu i ovlastila potpredsednika Vlade i ministra ekonomije i regionalnog razvoja Mlađana Dinkića da potpiše ugovor sa predsednikom Fijat grupe Serđom Markijoneom.

Kako je saopšteno posle vanredne sednice, Vlada je jednoglasno usvojila Predloga ugovora o zajedničkom ulaganju Srbije i Fijat grupe (FIAT Group Automobiles) koji će sutra biti potpisan u Palati Srbija u prisustvu najviših zvaničnika Srbije i Italije.

Tim ugovorom osniva se Zajedničko društvo u kome će Fijat, kao strateški partner, imati većinsko vlasništvo od 67 odsto, dok će Republika Srbija biti manjinski vlasnik sa 33 odsto. Članovi Vlade informisani su i o Memorandumu o razumevanju koji će takođe sutra biti potpisan između Republike Srbije i članova Fijat grupe IVEKA i Manjeti Marelija o proizvodnji autobusa, kamiona i komponenti za auto industriju.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr  
 
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute