??????? ?????? ? ?????????? ?????????

Србија: Снег и ветар успоравају саобраћај

American Government Special Collections Reference Desk

Србија: Снег и ветар успоравају саобраћај

Викивести
27. децембар 2014.


Војводина- (Beta) - Снег и ветар успоравају саобраћај у готово свим местима у Србији, а у 10 села на Сувобору снежне падавине омеле су и школску наставу.

„Ово је централна школа а настава се не одржава ни у издвојеним одељењима, јер ученици нису могли да допутују и уколико се време стабилизује у уторак ће се нормално радити а овај дан биће надокнађена“, рекао је Пантовић.

Возачи аутобуса Саобраћајног предузећа „Конвој-травел“ који одржава ђачке линије у Сувоборском крају Микан Браловић и Чедо Вујичић у понедељак ујутру су кренули да довезу децу, али нису успели да дођу до засеока и места где их преузимају.

„Регионални пут за Горњи Милановац је нерашчишћене и ниједан аутобус према овом граду није у јутарњим сатима кренуо, а поједини делови прањанског краја су остали и без електричне енергије“, рекао је Браловић.

Јак ветар ствара сметове на путевима у општини Житиште, саобраћај се одвија отежано, а на неким деоницама пута само у једној траци.

Како преноси Инфо центар Житиште, критична деоница је и пут Банатски Двор - Јанков Мост у тој општини.

Због јаког ветра и снежних наноса, привремено је затворен пут из Зрењанина према Елемиру, а како је саопштено из кабинета градоначелника, пут је затворен само од раскрснице до Фабрике синтетичког каучука и очекује се да у току дана овај пут буде оспособљен за саобраћај.

Сви путни правци у лозничком крају су проходни, али се због нанетог снега, који је падао током целе ноћи, саобраћај одвија успорено. Према мерењима у лозничкој Метеоролошкој станици висина снежног покривача у понедељак је достигла 22 центиметра. Температура у Лозници у 11 часова износила је минус пет степени, речено је Бети у тој станици. Снег је од јутрос престао да пада на овом подручју.

У Београду су очишћени сви путеви првог приоритета, а екипе ЈКП „Београд пут“ сада чисте мање улице, изјавио је руководилац зимске службе Жељко Маровић.

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr  
 
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute