Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Inovativno istraživanje o sigurnosti u drumskom saobraćaju


Topics:  Goodyear

Inovativno istraživanje o sigurnosti u drumskom saobraćaju

Викивести
17. jul 2015.


(PRobjave) - Goodyear i LSE (Londonska škola ekonomije) istraživaće na koji način vozači na putu utiču jedan na drugog i na sigurnost u saobraćaju.

Goodyear i Londonska škola ekonomije i političkih nauka (LSE - London School of Economics and Political Science) sarađivaće na inovativnom naučno-istraživačkom projektu o sigurnosti u drumskom saobraćaju. Istraživači iz Odeljenja za socijalnu psihologiju na LSE koristiće najnovije metode istraživanja na području socijalne psihologije i time istraživati sigurnost na putu sa aspekta kojem do skora nije poklanjana dovoljna pažnja. Na taj način istražiće psihološke motive ponašanja učesnika u drumskom saobraćaju u Evropi i pokušati da utvrde koliko vozači utiču jedni na druge, njihov međusobni odnos i njihov uticaj na rizičnu vožnju.

Pomenuta saradnja predstavlja još jedan korak Goodyeara u nastojanju da poveća sigurnost u drumskom saobraćaju kojom želi da raspravu o sigurnosti na putu dopuni novim statističkim podacima i istraživačkim projektima koji podstiču donošenje preporuka za efikasnije angažovanje na tom važnom društvenom pitanju. Goodyear je ranije već vršio istraživanja među mladim vozačima (2012. godine), instruktorima vožnje (2013. godine) i roditeljima mladih vozača (2014. godine) koja su rezultirala izdavanjem Bele knjige "Pre svega sigurna vožnja - Povećajmo sigurnost mladih vozača na putu".

Садржај је доступан под лиценцом Creative Commons Attribution 2.5 осим ако је другачије наведено.




The Crittenden Automotive Library