Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Џенерал Моторс разматра отпуштање неколико хиљада менаџера


Topics:  General Motors

Џенерал Моторс разматра отпуштање неколико хиљада менаџера

Викивести
7. јул 2008.
July 7, 2008


Детроит/ Мичиген Највећи противођач аутомобила у САД, Џенерал Моторс (ГМ), разматра могућност отпуштања неколико хиљада менаџера и ослобађања од једног од својих осам брендова.

У извјештају Вол Стрит Џорнала наводи се да коначну одлуку о томе може да донесе само борд директора који се састаје почетком августа. Џенерал Моторс је тешко погођен великим губицима на тржишту, а вриједност акција пала је на најнижи ниво у више од пет деценија. Критичари управе ГМа сматрају да су неке суштински важне одлуке могле да буду донешене брже да није било неколико нивоа управе, те се стога разматра отпуштање дијела запослених у управи. ЏМ покушава да губитке на америчком тржишту надокнади продајом у иностранству. У Кини, примјера ради, ГМ је зарадио 13 одсто више у првој половини 2008. године, а посебно добро су се продавали аутомобили марке Шевролет.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.




The Crittenden Automotive Library