??????? ?????? ? ?????????? ?????????

Џенерал Моторс разматра отпуштање неколико хиљада менаџера

American Government Special Collections Reference Desk

Topics:  General Motors

Џенерал Моторс разматра отпуштање неколико хиљада менаџера

Викивести
7. јул 2008.
July 7, 2008


Детроит/ Мичиген Највећи противођач аутомобила у САД, Џенерал Моторс (ГМ), разматра могућност отпуштања неколико хиљада менаџера и ослобађања од једног од својих осам брендова.

У извјештају Вол Стрит Џорнала наводи се да коначну одлуку о томе може да донесе само борд директора који се састаје почетком августа. Џенерал Моторс је тешко погођен великим губицима на тржишту, а вриједност акција пала је на најнижи ниво у више од пет деценија. Критичари управе ГМа сматрају да су неке суштински важне одлуке могле да буду донешене брже да није било неколико нивоа управе, те се стога разматра отпуштање дијела запослених у управи. ЏМ покушава да губитке на америчком тржишту надокнади продајом у иностранству. У Кини, примјера ради, ГМ је зарадио 13 одсто више у првој половини 2008. године, а посебно добро су се продавали аутомобили марке Шевролет.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr  
 
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute