Pàgina d'inici Sobre nosaltres? Contribuir
Escort, Inc.Tweets by @CrittendenAuto


Gran Premi de Mònaco 2006 de Fórmula 1

American Government Special Collections Reference Desk

Open Wheel Racing Topics:  Monaco Grand Prix

Gran Premi de Mònaco 2006 de Fórmula 1

Viquinotícies
28 de maig del 2006
May 28, 2006


Per primera vegada en la seva carrera esportiva, el pilot asturià Fernando Alonso ha guanyat el Gran Premi de Mònaco de Fórmula 1.

Alonso sortí des de la primera posició de l'engraellat de sortida en la cursa d'avui diumenge a causa dels esdeveniments ocorreguts durant la sessió de qualificació de dissabte. En aquesta, el pilot alemany Michael Schumacher aconseguí el millor temps que li hauria donat la "pole position". Tot i això, aquest lloc li fou retirat a causa d'una penalització que els jutges de la FIA decidiren aplicar-li. El pilot de Ferrari féu un extrany error en l'última corba del circuït (La Rascasse) quan el temps de la sessió s'havia esgotat. A causa d'aquest, el seu cotxe accidentat impedí a la resta de pilots, que encara havien de finalitzar les seves voltes ràpides, poder millorar els seus temps. Els jutges van considerar que es tractava d'un comportament antiesportiu per part de l'alemany. D'aquesta manera tant Schumacher com Felipe Massa, que havia patit un accident, relegaren Ferrari a les últimes posicions de l'engraellat.

Tot això facilità enormement la victòria al pilot de Renault, que dominà clarament tota la cursa. Els únics pilots que podrien haver-li plantat cara, Kimi Raikkonen i Mark Webber, van haver d'abandonar la cursa per culpa de problemes de motor. Amb una gran diferència respecte l'asturià, Juan Pablo Montoya, de McLaren finalitzà en segon lloc, i David Coulthard completà el podi donant un meritori tercer lloc a l'equip Red Bull Racing. Finalment Schumacher acabà cinquè.

A l'acabar el Gran Premi no és féu la tradicional obertura d'ampolles de xampany per senyal de dol envers la mort d'Édouard Michelin, propietari de l'empresa Michelin que havia mort uns dies abans en un accident. El resultat final féu augmentar la diferència d'Alonso respecte a Michael Schumacher, el seu principal competidor en la classificació del mundial de Fórmula 1.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library at Google+ The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr  
 
 


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute