Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

El Gran Premi de Bahrain cancel·lat enmig de l'agitació política


Open Wheel Racing Topics:  Bahrain Grand Prix

El Gran Premi de Bahrain cancel·lat enmig de l'agitació política

Viquinotícies
24 de febrer del 2011, Bahrain
February 24, 2011


Una setmana després que els joves manifestants sunnites i xiïtes van marxar a la ciutat capital de Manama, el govern de Bahrain informà a la Formula One Management que es retiraria de la celebració del Premi de Bahrain. La decisió va ser presa en un esforç per centrar-se en els problemes nacionals urgents que enfronta el país. Els manifestants, que continuen ocupant la Plaça Pearl, havien amenaçat de aconseguir l'atenció dels mitjans si l'esdeveniment era programat i es produïa. La cursa és l'esdeveniment d'obertura de la temporada 2011 de la Fórmula 1.

El Príncep Hereu de Bahrain, HRH Sheikh Salman bin Hamad al-Khalifa, va enviar una declaració al Formula One Management en la qual deia, "Ara mateix l'atenció de tot el país està centrada en la construcció d'un nou diàleg nacional per a Bahrain. Després dels esdeveniments de la setmana passada, la prioritat de la nostra nació està en la superació de la tragèdia, la curació de les divisions i en redescobrir la tela que uneix aquest país; recordant-li al món dels millors que Bahrain com a nació és capaç una vegada més d'estar unida. "

El Premi de Bahrain s'anava a celebrar el 13 de març, amb els arribant al país durant les pròximes setmanes per a preparar-se per la carrera. El president i conseller delegat de la Fórmula One, Bernie Ecclestone va emetre una declaració pública dient, "És trist que Bahrain s'haja hagut de retirar de la cursa, desitgem així a tota la nació que comencen a guarir el seu país." Ecclestone també va assenyalar malgrat les enraonies difoses, que no s'exigiria cancel·lació de l'esdeveniment del Circuit Internacional del Bahrain, al·legant que considerava que la inestabilitat política com una "força major" i que els esdeveniments que van tenir lloc no podien haver estat previstos. "Què ha passat a Bahrain és desesperadament trist, però fa un mes tothom estava esperant amb interès la carrera", va dir. Formula One Management considera que el més probable és absorbir els costos relacionats amb la carrera cancel·lada, estimats al voltant de 40 milions de $, a menys que la carrera puga ser re-programat més endavant en la temporada.

Amb l'anunci del Príncep de la Corona que les qüestions polítiques s'han d'abordar, el líder polític xiïta exiliat Hassan Mushaima va anunciar que tornaria al país. Mushaima, líder del partit d'oposició Moviment Haq, va ser jutjat in absentia el 2009, acusat d'intentar enderrocar el govern. Altres membres del Moviment Haq també han estat arrestats en els últims anys, però van rebre l'indult reial. Mentre que 23 membres del moviment polític són actualment a l'espera de judici, el dimarts el govern de Bahrain va alliberar a un grup de presos polítics sense comentaris, cedint en una de les demandes dels manifestants.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.




The Crittenden Automotive Library