??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.

Tweets by @CrittendenAuto


Срби камионима блокирали пут у месту Рударе

American Government Special Collections Reference Desk

Trucking

Срби камионима блокирали пут у месту Рударе

Викивести
29. јул 2013.
July 29, 2013


Рударе- (Beta) - Срби са севера Косова блокирали су у понедељак са два камиона путни правац јужна Митровица-Лепосавић у месту Рударе, где су припадници полиције Еулекса нешто раније ухапсили Жарка Веселиновића и још једног радника локалне бензинске пумпе.

Већи број Срба окупио се код крста у месту Рудара, након што су се после хапшења огласиле сирене за ваздушну узбуну.

Очевици су тврдили да су двојицу Срба ухапсили припадници Еулекса и специјалних јединица Косове полиције, међутим мисија ЕУ је саопштила да су две особе ухапшене у заједничкој акцији Еулексове Оперативне групе за Митровицу и Регионалне истражне јединице Косовске полиције.

„Двоје осумњичених су под истрагом у вези са покушајем убиства 2012. године у северном делу Митровице. Истрагу води тужилац Еулекса у мешовитом тиму са Канцеларијом Основног тужиластва у Митровици“, рекла је портпарол мисије ЕУ Ирина Гудељевић агенцији Бета.

Жарко Веселиновић је брат Звонка Веселиновића, којег међународне мисије сматрају једним од главних организатора постављања барикада на северу Косова. Веселиновић је у Србији оптужен да је противправно присвојио 32 камиона Хипо алпе адрија лизинга.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute