Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

Срби камионима блокирали пут у месту Рударе


Trucking

Срби камионима блокирали пут у месту Рударе

Викивести
29. јул 2013.
July 29, 2013


Рударе- (Beta) - Срби са севера Косова блокирали су у понедељак са два камиона путни правац јужна Митровица-Лепосавић у месту Рударе, где су припадници полиције Еулекса нешто раније ухапсили Жарка Веселиновића и још једног радника локалне бензинске пумпе.

Већи број Срба окупио се код крста у месту Рудара, након што су се после хапшења огласиле сирене за ваздушну узбуну.

Очевици су тврдили да су двојицу Срба ухапсили припадници Еулекса и специјалних јединица Косове полиције, међутим мисија ЕУ је саопштила да су две особе ухапшене у заједничкој акцији Еулексове Оперативне групе за Митровицу и Регионалне истражне јединице Косовске полиције.

„Двоје осумњичених су под истрагом у вези са покушајем убиства 2012. године у северном делу Митровице. Истрагу води тужилац Еулекса у мешовитом тиму са Канцеларијом Основног тужиластва у Митровици“, рекла је портпарол мисије ЕУ Ирина Гудељевић агенцији Бета.

Жарко Веселиновић је брат Звонка Веселиновића, којег међународне мисије сматрају једним од главних организатора постављања барикада на северу Косова. Веселиновић је у Србији оптужен да је противправно присвојио 32 камиона Хипо алпе адрија лизинга.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.




The Crittenden Automotive Library