??????? ?????? ? ?????????? ?????????
Escort, Inc.

Tweets by @CrittendenAuto


Одржан скуп за спас храста на траси ауто-пута

American Government Special Collections Reference Desk

Одржан скуп за спас храста на траси ауто-пута

Викивести
7. јул 2013.
July 7, 2013


(Шарани (Горњи Милановац), Србија) - (Beta) - Под слоганом „Храст не сме пасти“ у недељу је на Савинцу код Горњег Милановца одржан протест за очување „храста записа“ који је на траси будућег ауто-пута Београд-јужни Јадран.

Скуп су организовали Зелени Србије и невладина организација „ГМ оптимист“ из Горњег Милановца, а прочитана је и порука подршке Европске зелене партије у којој се указује да развој инфраструктуре никада не сме ићи на штету животне средине и културног развоја.

Председник невладине организације Бојан Миловановић пред око 300 окупљених је рекао да становништво тај храст вековима сматра „записом“. Висок је преко 40 метара, а обим стабла је 7,5 метара.

Миловановић је рекао да је Институт за шумарство потврдио да је храст стар око 600 година и оценио да га треба ставити под заштиту државе као историјско и природно богатство, зато што у Србији има само неколико таквих стабала.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.

Connect with The Crittenden Automotive Library

The Crittenden Automotive Library on Facebook The Crittenden Automotive Library on Instagram The Crittenden Automotive Library at The Internet Archive The Crittenden Automotive Library on Pinterest The Crittenden Automotive Library on Twitter The Crittenden Automotive Library on Tumblr


The Crittenden Automotive Library

Home Page    About Us    Contribute