Home Page American Government Reference Desk Shopping Special Collections About Us Contribute



Escort, Inc.








GM Icons
By accessing/using The Crittenden Automotive Library/CarsAndRacingStuff.com, you signify your agreement with the Terms of Use on our Legal Information page. Our Privacy Policy is also available there.

През месец януари започва принудителното преместване на излезлите от употреба МПС


През месец януари започва принудителното преместване на излезлите от употреба МПС

УикиНовини
15 декември 2009 г., 14:12 ч.
December 15, 2009


Столичен инспекторат напомня на гражданите, че през месец октомври започна кампания по изчистване на столицата от излезли от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/. До момента са стикирани 1770 автомобила.

През месец януари изтича тримесечният срок на първите стикирани излезли от употреба моторни средства, които е трябвало да бъдат преместени от своите собственици и фирма „Екобулкар” АД започва принудителното им преместване на площадки за временно съхранение.

Съгласно процедурата по чл. 23 от Наредбата за поддържане и опазване на чистотата и управление на отпадъците на територията на Столична община на излезлите от употреба моторни превозни средства /ИУМПС/ се поставят стикери, след което в тримесечен срок собствениците на автомобили трябва да ги преместят на имоти частна собственост или да ги предадат за разкомплектоване. При неспазване на указания срок ИУМПС ще бъдат преместени принудително на площадки за временно съхранение, където ще стоят най-малко 14 дни, а в случаите, в които собственикът иска да си върне колата, той ще трябва да заплати разходите по принудителното извозване, временното съхранение и съответната глоба от 150 до 500 лв. или имуществена санкция от 700 до 2 000 лв. за неизпълнение на предписанието.

This article is licensed under the Creative Commons Attribution 2.5 License.




The Crittenden Automotive Library